Bandenservice Venray

Je banden zijn het enige wat contact houdt met de weg. Daarom is het erg belangrijk om je banden goed te onderhouden. Wanneer je banden te weinig profiel hebben, is het wettelijk verplicht om ze te vervangen. Dit is verplicht vanaf een profieldiepte van 1,6 millimeter en minder. Heb je twijfels of wil je de banden toch vervangen? Geef ons dan een belletje of mail voor een afspraak.

Banden uitlijnen

Als je banden slecht zijn uitgelijnd kan dit voor problemen zorgen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan slechte wegligging en afwijken van richting op de weg. Het uitlijnen van banden zorgt voor een aantal voordelen op de weg. De wegligging wordt verbeterd door het opnieuw uitlijnen. Bijkomend voordeel is dat het brandstofverbruik kan dalen. Verder zorgt een goede uitlijning voor minder slijtage aan de banden. Je auto is beter bestuurbaar en je verdient de kosten op lange termijn terug.

Nieuwe banden omleggen

Als de banden versleten zijn moeten er nieuwe op de velgen gelegd worden. Een karwei, dat ondanks de machines, nog best arbeidsintensief is. Bij Garage Arts & Claessens kun je kiezen voor de topmerken, maar je kunt ook kiezen voor een budget oplossing. Als je rond de winter of lente de banden wilt verwisselen kun je ook hier terecht. We wisselen de banden voor je of leggen de banden om de velg en je kunt weer veilig de weg op. De banden mag je dan hier laten. Wij leggen ze in de opslag tot het tijd is om weer te wisselen.

Banden Balanceren

Trilt je stuur als je aan het rijden bent? Dan kan dat betekenen de banden niet in balans zijn. Dit betekent dat het gewicht van de band niet goed is verdeeld waardoor er trilling ontstaat. Dat is niet alleen vervelend voor jezelf, maar de banden verslijten ook sneller. Garage Arts & Claessens balanceert je banden zodat de trilling verdwijnt.

Meer weten over onze bandenservice?

Denk je dat het tijd is om de banden te wisselen? Heb je last van een trillend stuur of wijkt de auto af? Neem dan even contact met ons op om een afspraak te plannen. Je kunt gewoon even bellen of stuur even een mailtje. Dan zien we je graag verschijnen bij Garage Arts & Claessens.

© Garage Arts & Claessens 2022