Grote beurt Venray

De grote beurt wordt normaalgesproken 1x per 2 jaar uitgevoerd of na 30.000 gereden kilometers vanaf de laatste grote beurt. Zo zorg je er voor dat de auto in de beste staat verkeert en dat je geen of weinig onverwachte problemen tegen gaat komen. Bij een grote beurt wordt je hele auto gecontroleerd en onderhouden volgens de voorschriften. Tijdens de grote beurt worden er meer onderdelen gecheckt dan bij een kleine beurt. Je auto wordt bijvoorbeeld gecontroleerd op het remsysteem, de bougies, olie, banden, airbags en nog veel meer.

De grote beurt hoort in het standaard auto onderhoud

Mensen schrikken vaak weg van een grote beurt en kiezen ervoor om een kleine beurt te laten doen. Toch is het wel verstandig om een grote beurt uit te laten voeren 1x in de 2 jaar of na 30.000 gereden kilometers. Tijdens de grote beurt wordt er uitgebreider gekeken naar je auto dan met de kleine beurt. Hierdoor liggen de kosten van een grote beurt ook wel hoger dan bij een kleine beurt, maar er wordt ook meer gedaan. Het zorgt er ook voor dat je op de lange termijn minder problemen tegen gaat komen, en daarmee bespaar je dus op de lange termijn.

Wat houd een grote beurt in

Een grote beurt is voornamelijk een controle van ongeveer de hele auto. Hierbij worden de onderdelen nagelopen om te kijken of er slijtage of beschadiging aanwezig is. Ook wordt de werking van het onderdeel gecontroleerd. Daarbij zijn er een aantal standaardwerkzaamheden zoals de olie verversen, de oliefilter vervangen, het vervangen van een luchtfilter, interieurfilter vervangen en het vervangen van bougies als dit nodig is. Wanneer er uit de controle onderdelen naar voren komen die vervangen moeten worden dan nemen we contact met je op. We geven dan een passend advies en je ontvangt een prijsopgave.

Grote beurt inplannen?

De kosten van een grote beurt schommelen nogal. Dit hangt vooral af van de onderdelen die aan vervanging toe zijn en wat voor auto het is. Wil je meer weten of een afspraak inplannen? Bel of mail dan even om een afspraak te plannen!

© Garage Arts & Claessens 2022