Remmenservice Venray

Je remmen zijn van levensbelang, laat ze daarom onderhouden in onze remmenservice. Zo kan het nodig zijn om remblokken en remschijven te vervangen bij slijtage. Doorrijden met versleten remmen leidt vaak tot dure reparaties en is ook nog eens erg gevaarlijk. Je kunt het merken aan het remgedrag van de auto of het tijd is voor een beurt aan de remmen. Je merk bijvoorbeeld dat:

  • Het stuur trilt;
  • Je het rempedaal erg ver kunt intrappen;
  • Een schurend geluid bij het remmen;
  • De remweg langer wordt.

Remvloeistof controleren

Bij de remmen wordt vaak alleen gedacht aan de remschijven, maar wordt de remvloeistof vaak vergeten. Het is ontzettend belangrijk dat de remvloeistof zijn werk goed doet. Wanneer de rem ingetrapt wordt, zorgt de remvloeistof er voor dat de remmen ook echt gaan remmen. Wanneer de remvloeistof te lang gebruikt wordt, kan deze voor roest zorgen omdat het vocht aan trekt. Als de vloeistof begint te lekken wordt het echt gevaarlijk. Je remmen gaan dan weigeren, met als gevolg dat je dus niet meer kunt remmen.

Doorrijden met versleten remmen

Wanneer je doorrijdt met versleten remmen is het niet alleen een gevaar voor jou en anderen, het zorgt ook voor hogere kosten. Als de remblokken versleten zijn, gaan de remklauwen in de schijven vreten. Dit zorgt er voor dat de remschijven beschadigd raken en vervangen moeten worden. Remschijven vervangen is niet echt goedkoop, laat je remmen daarom regelmatig controleren om de hoge kosten te voorkomen.

Doorrijden met versleten remmen

Wil je een controle inplannen of heb je het idee dat er iets met jouw remmen aan de hand is? Bel ons dan even voor een afspraak. Het is niet alleen voor jouw veiligheid, maar ook die van de andere weggebruikers.

© Garage Arts & Claessens 2022